27. 02. 2014.

Info agent

Zvrrrrn zvrrrrrrrrn!!! Sa upitnikom iznad glave gledam ekran telefona koji ispisuje meni nepoznate brojke. Kao i uvijek u Norveškoj, bojažljivo se javljam sa "yeeeees?", a kad ono s druge strane "dobar dan". I nakon dobrog dana čovjek mi objašnjava da ga ne poznajem. Uglavnom, snimio me na facebook grupi Idemo u Norvešku pa da malo razmijenimo iskustva, jer kod njega je prilično slična situacija kao i kod mene, samo su glavni glumci malo izmijenjeni.

Na istoj toj grupi u nekoliko navrata sudjelovao sam u nekim odgovorima na pitanja zainteresiranih za dolazak u Norvešku. Zbog vrlo burnih reakcija ljudi na odgovore kakva je stvarna situacija, odustao sam od pokušavanja davanja bilo kakvih odgovora. Valjda bi se nečija dobra volja trebala više cijeniti.

Od svega toga postoji jedna ideja koju ću prepustiti nekome drugome, a ne bih kad bi u meni bio barem jedan kilogram poduzetnika. S obzirom da je Norveška interesantna destinacija trebalo bi pokrenuti neku agenciju za zapošljavanje Balkan ekipe, kao što to imaju recimo Litvanci i Poljaci. Oni su zaposleni u firmi u svojoj državi koja njih kao dobro plaćene robove iznajmljuje firmama po Norveškoj. Ja ću ipak ostati tek povremena info služba za korisnike na volonterskoj bazi, ali izbjegavajte bilo kakva pitanja. Omrznulo mi se volonterstvo davnih dana.