28. 09. 2013.

Suživot u svratištu (2), hranokradice


Skoknuvši jutros do kuhinje da pripremim doručak, imao sam što i vidjeti.  Premda sam proteklog dana i noći krkao sve redom (svinju nisam, al kolače bome jesam), baš mi se pridoručkovalo. Za pahuljice mi je potreban jogurt koji se nalazi u frižideru, a pored jogurta nalazi se sir. Da, nalazi se jedan cijeli sir, no trebala bi se tu nalaziti i trećina još jednog takvog. Imamo mačku u kući, dakle nije miš!

Taman u to vrijeme doručak si je pripremala i jedna privremena gošća, Koreanka čini mi se, pa sam ju priupitao zna li štogod o tom siru. Rekla je da su ga pojele neke druge dvije cure koje su također bile gošće. Ja nisam primijetio nikakve druge dvije cure. Ili ih je izmislila, ili su bile toliko ružne da ih je moja podsvijest uklonila. Hmh...

Nakon što sam smućkao pahuljice bacio sam se na brzopotezno istraživanje. Osim nestalog sira u kanti sam uočio vrećicu od mog smrznutog povrća (mljac mljac), a čini mi se da i jedne špagete nedostaju. Gruba procjena kaže da nedostaje nekih pedestak kruna, a to je recimo pola cijene mog dnevnog boravka u svratištu.

Odmah sam se bacio u potragu za nekim frižiderom koji bi držao u svojoj sobi, no umjesto frižidera pronašao sam jedno mnogo bolje rješenje. Još neću otkriti o čemu se radi. Pojedite se od muke sad!