30. 07. 2015.

Dva šerafa



Brz Zmajudi ko raketa, a kočnice slabe. Trebalo ih je zamijeniti. Kočnice su bile totalno sranje i baš je bilo mnogo posla oko raskopavanja. Problem je bilo što su nas zatekle i neke dodatne nabavke dijelova i alata, kao i dva šerafa koja smo uništili. Baš ta dva šerafa glavni su akteri u ovoj priči.

Postoji nešto što nosi nešto drugo što koči po nečemu trećem. Posao ovoj dvojici je da to nešto čvrsto drže za Zmajudija. I bome obojica ozbiljno shvatili posao. Drže i ne puštaju čak kad im kažeš da puste. E zato su platili glavom!

Sutradan sam našao novu dvojicu u jednom servisu. Dva obična šerafa, dobro možda ne dva posve obična već dva tvrdoglava šerafa koji ne popuštaju, koštaju 91 krunu!!! Dva šerafa za auto star 20 godina!!! 10 ojra za dva šerafa!!! Dva šerafa!!! Pa koliko bi milijardi koštao jedan auto kad bi se kupovao tako u dijelovima? Kao da kupujem dijelove za privatni helikopter i to onaj koji će u slobodnoj prodaji biti tek za dvije godine. Ovo je preko veze nabavljeno... Stvarno ga nisu normalni s tim cijenama. Da mi je mjesečna plaća sto hiljada eura sigurno bi dva šerafa koštala hiljadu eura.

Uglavnom, reklo bi se u Norveškoj je blagostanje, dobro se zaradi, dobro se živi. Jedan Kinez cijeli dan radi za šaku riže, a ja cijeli dan radim za šaku šerafa. I još ostanem gladan za razliku od njega!