27. 08. 2018.

10+ godina brijanja



Nedavno njuškajući po jednoj trgovini gdje kupujem žilete, neugodno sam se iznenadio vidjevši kako više nemaju u ponudi najjeftinije i mojim potrebama najbolje jednokratne brijače. Radilo se o BIC brijačima, a vrećica od 30 komada koštala je 60 kruna ako se ne varam. Što ću sad?!

Kad sam stigao kući google se odmah usijao od potražnje za BIC brijačima. Našao sam ih na jednom mjestu po cijeni od 50 kruna. Nije loše! Radi se o Juli koja mi nije baš blizu, ali imao sam još zalihe za dva-tri mjeseca pa nije bila žurba.

Neki dan pao je shopping i našao sam se u Juli. Poklopilo se da su imali akciju (koju imaju još uvijek) za dotične BIC brijače. S obzirom da već 20 godina brijem glavu sumnjam da će mi se frizura drastično mijenjati u skorije vrijeme, te sam odlučio kupiti zalihu za 10+ godina. Da, kupio sam 30 pakiranja po 30 žileta i ako tome dodamo da interval brijanja nije kraći od 4 dana ispada minimum 3600 dana. A ako tome pridodamo da se najčešće brijem svaki peti dan, ponekad i šesti, zaliha će sigurno trajati preko 10 godina. Računam da ću se, tamo negdje na pedeseti rođendan, počastiti novom zalihom. Ako mi do tada išta više bude raslo po glavi.