09. 12. 2018.

Prevela me mala žednog preko vode



Srijeda. Iz vedra neba dolazi poruka na fakebook od simpatične mi kolegice. Već par godina radi u mojoj firmi, sviđa mi se od početka, ali nekako je s njom uvijek bilo teško ostvariti neko druženje. A i kad mi je to uspijevalo, zažalio sam što mi je uspjelo.
U poruci pitanje, da li sam zainteresiran ovog vikenda da idem s njom na bazen? Šta se ovo dešava pomislih, kakve li su ovo šale na moj račun?! I pomislih kako je super što me cura ostavila prošli tjedan. Izgleda da ovaj gore ipak ima neki plan.
Ajde da ona predloži druženje, no to nije poziv na kavu ili šetnju, nego to je poziv na kupanje u bazenu gdje se gotovo ništa od istine sakriti ne može. Što natukoh kile, pas me straga, ali idem, naravno da idem, pa ovakav poziv od nje nije nešto što se odbija! IDEMO! MOŽE! JA SAM ZA!

Na to dolazi pojašnjenje kako njenoj cimerici za vikend dolazi "dečko", pa se ona sad naravno osjeća suvišna i trebala bi izbivati iz kuće što više. Sve je jasno. Nije poziv za bazen radi mene, nego radi toga što ona smeta. Al dobro, ako ništa barem ću malo oči relaksirati i protegnuti krakove kroz vodu. Ponudim joj, onako baš srdačno prijateljski, kažem može ona više vremena sa mnom provesti ovog vikenda, ne moramo niti ići stalno negdje, bude kod mene, hranit ću je i paziti, može čak i prespavati kod mene. Baš sam dobar. - Awesome odgovara ona.

Četvrtak. Srećom neradni mi dan bio, pa sam imao vremena zamijeniti posteljinu, oprati kupaonu, kuhinju, usisati, srediti sebe, otići u grad kupiti dodatne hrane za gošću. Bit će ovo savršen vikend!

Petak. Završio sam sa poslom u dva sata. Kući sam sredio još neke detalje, doveo savršenstvo u još savršenije stanje, ručao i taman tad javlja se ona. Zatreperih kao tratinčica, moj vikend iz snova počinje. To je bilo oko nekih četiri poslijepodne. Kao doći će, ali misli da će se možda ići družiti sa svojim Litvancima pa bi došla kasnije. Rekoh ok, ajd ono, nemoj dugo, ja treperim. Ma nije sigurna, vjerojatno neće ni ići, možda, vidjet će još, kakila bi, piškila bi.
I tako prolazi sat, dva, dva i pol. Tu i tamo razmijenimo poneku poruku i ništa se ne dešava. Kao ide ona kod njih u sedam i brine kako će joj biti od alkohola jer ništa nije jela cijeli dan. Alkohol? Kažem joj kako sam mislio da je to samo neki kratki posjet, a ne plan za večernje opijanje. Drž' - ne daj, svede se to na pitanje da li bi ja došao po nju oko jedanaest navečer da ju odvezem kući. - Taj film nećeš gledati!

Subota. Katastrofalni uvod u vikend nije mi davao nikakvu nadu. Rekoh sam sebi ako se javi, nešto možda i ispadne od druženja, ali ja ne potenciram ništa. I stvarno javila se dobro jutro porukom i lagano smo nešto planirali. Kao idemo oko četiri poslijepodne na bazen i poslije dolazi k meni pa ću nam napraviti neku klopu. Kasnije bi mogli pogledati film. Nisam nešto bio uvjeren da će se to ostvariti, ali ajde da vidimo kako se će stvari odvijati.
Oko dva poslijepodne javlja se ona i govori kako su ovo dvoje golupčića otišli na bazen te pita da li bi ja htio da i mi idemo tamo ranije i da budemo s njima. Rekoh ja bi rađe bio bez njih. Opet drž' - ne daj i dogovorimo da je pokupim u tri sata.
Pred hotelom smo vidjeli njihov auto, ali srećom oni su taman izlazili kad smo mi ulazili u svlačionicu. Opet mi je bilo jasno kako ovaj gore stvarno ima plan.

U bazenu se stisla kao da je gola u snijegu. Prišao sam da vidim šta je problem, mrvicu pljusnuo vode prema njoj na šta je vrlo burno reagirala. Kosa! Oči! Nemoj! Ok.... Pitam gdje je problem, zašto se stisla tako uz rub? Kaže da se smrzava i govori kako ide u jacuzzi. Ako je bila minutu u bazenu.
Ja sam se malo brčkao pa sam joj mahnuo da dođe u bazen. Negativno je klimala. A ništa, onda će brdo Muhamedini. Kad sam ušao u jacuzzi osjećao sam se kao jastog bačen u kipuću vodu! Izdržao nekoliko minuta te se vratio u bazen da se normaliziram malo. Kasnije se ponovo vratio do nje, jer eto kao družimo se, a i golišava je. Na koji god sam način pokušavao komunicirati, oraspoložiti je, ništa nije funkcioniralo. Kaže kako je inače u bazenu njih par pa se igraju loptama i koječim. Rekoh ajde, igrat ćemo nešto. Odgovara da nije zanimljivo u dvoje.
Vratio sam se u bazen i tako smo proveli jedno sat vremena "družeći se", svatko u svojoj lokvi.

Barem sam se fino opustio u bazenu i imao sam vremena razmišljati o svom razočarenju. Vidim da ovaj gore ipak nema nikakav plan nego mu je dosadno pa je mene našao vući za nos. Da nije i njegova ženska mrgudna ovog vikenda?
Još u autu, kad smo dolazili u grad, komunicirala je sa cimericom i kao ona i dečec idu njenoj teti kasnije. I sad kao ova bi trebala ići s njima, jer ako ne ide ispast će kao da ne ide zbog tog dečka. Ne vidim logiku, a i nije mi jasno iz kojeg to razloga ona ne smije imati druge planove s nekim drugim. Pobogu ovoj je došao dečko u posjetu, ne mora im ova "moja" držati svijeću. Vrtim ja film u glavi, to kako se ponaša na kupanju, kako me dan ranije otkantala, nije ona zaslužila ni kavu, a kamoli da joj večeru kuham.

Najednom prilazi ona bazenu, uskače i hvata me u strastveni zagrljaj. Eeeeeeeeej, polako, lažem! Istina je jedino da je prišla bazenu, ali samo da mi kaže da se smrzava u jacuzziju i da ne može više. Trese se, drhti. Ajde nekako je nagovorim da ode u saunu i da se ugrije, kako bi sebi kupio još malo vremena u bazenu. Iako sam se bezveze provodio, opet mi je nekako bilo fino brčkati se. Uspio sam se kupati tek još dvadeset minuta.

Na izlasku rekoh joj kako je u redu ako želi ići s ovima, nije problem. Prihvatila je to bez ikakvog pogovora i rekla kako bi mogli sutradan ručati/večerati. Govorim kako bi mogli, a mislim u sebi - ne'š ga majci!

Ako ništa drugo, barem se sa dejta u bazenu nisam kući vratio suha gnjurca!