08. 06. 2020.

Windows downgrade



Boravio sam jedno vrijeme kod prijateljice. Malo je tijesan parking pred kućom pa sam ostavio auto malo poviše kuće, uz cesticu kojom gotovo nitko ne prolazi. Jednoga dana, kao i svakoga dana nekoliko puta, krenuli smo u šetnju sa psom. Prolazivši pored auta, krajičkom oka spazio sam da je jedno staklo nekako mutno. Kad sam pogledao, zapravo pola stakla je bilo mutno, a pola ga nije bilo.



Šok i nevjerica! Prva misao je bila da je netko ovo učinio namjerno, jer specifična je situacija i u okolini žive potencijalni zlobnici koji su mi već nanijeli zlo prije pola godine i o kojem ne smijem javno pričati. Ali čisto ako čitaju ovo, crknite stoko! Eto, sad mi je lakše.

Uglavnom, pozovemo mi susjedu koja je bila kod nas na kavi par sati ranije, pitamo da li je štogod vidjela jer je prolazila pored auta kad je išla kući. Nije. Ali, gleda ona malo okolo i spazi da je trava svježe pokošena. Hmmmm....

Nedaleko, susjed je nešto popravljao oko kuće, te zaputi se prijateljica k njemu da vidi da li je on nešto primijetio. Kaže on kako je jedan klinac kosio travu koji to radi ljudima kao uslugu. Isto tako rekao je kako je jednom prilikom isti taj klinac skoro njega pogodio kamenom koji je kosilica katapultirala. A i inače mnogi znaju tog klinca kao problematičnog. Ne možda u smislu da namjerno radi takve stvari, ali često radi neke cirkuse. Bolje bi mu bilo da sjedi kući na internetu.

Zvali mi roditelje i nešto kasnije došao je otac koji nije ni pokušavao osporiti tvrdnju da je njegov sin kriv. Nisam imao dokaz, čak nije ni kamena bilo unutra. Osim obećanja da će platiti, rekao je i da će počistiti staklo i staviti najlon. Inzistirao je.



Na to sam i ja ispao ljudina, hehe, rekoh naći ću ja staklo i sam to zamijeniti. U servisu bi to koštalo nenormalno, a nema smisla sad da klinac plaća puno. Iako nije u redu to što je pobjegao sa mjesta zločina. Navodno nije vidio. Aham....

Da je nekim slučajem padala kiša i da ja to nisam vidio svega par sati nakon što se dogodilo, šeta bi bila daleko veća, možda čak i neisplativa za popravak. S obzirom da se neki kompjuteri nalaze u podu ispod sjedala, to ako se smoči kreću problemi. A i sam tepih/pod unutra, kad se to jednom namoči to se više nikada ne može isušiti bez potpunog raskopavanja. Gljivice i konstantna vlaga unutra zimi, bili bi veliki problem.



I ajd, par dana kasnije kad sam otišao kući, našao sam polovno staklo, ali cijelo! Sljedeći dan sam to zamijenio i auto je kao novi šesnaest godina stari auto. A evo danas vidim i da su mi sjele pare od klinca za staklo i put do preuzimanja stakla.