20. 11. 2023.

Chili kompis

Eto da nakon svih ovih godina pokušam izvući financijsku korist uz pomoć bloga. Ima da se obogatim do neslućenih razmjera.

Prebacio sam svoj broj telefona na Chilimobil i oni imaju sistem za navlačenje novih korisnika. Svatko tko je već korisnik može dati bilo kome svoj link koji vodi na naručivanje pretplate kod Chilija i onda oboje dobivaju popust od 10 kruna mjesečno sve dok je taj novi korisnik korisnik mreže. I da, konačni račun može doći i na nulu.

Ja dosta često prebacujem telefon od operatera do operatera. Ovdje je to vrlo jednostavno, tek nekoliko klikova na internetu, ponegdje i dokazivanje identiteta na način kako se svugdje ulogiravamo kod raznih institucija i firmi. Stalno ganjam neke bolje ponude, ali uglavnom sam pazio da budem kod vitualnih operatera koji iznajmljuju mrežu od Telenora. U zapadnom dijelu gdje živim, Telenor je definitivno bolji od Telie.

U zadnjem preiodu duže sam bio korisnik Happybytesa, no oni su se počeli prebacivati na nekakav novi sistem i svim korisnicima su slali nove SIM kartice. Radilo su o novim APN podešavanjima, a originalni Telenorov APN je blokiran. Samim time na mom telefonu je prestao raditi VoLTE i WoWiFi. Dakle razgovori su mogući samo preko 2G mreže, a tokom 2025. u Norveškoj pak planiraju gasiti 2G mreže. I šta ću, kud ću, ajde prebacim se na Plussmobil. Sve je bilo u redu dva mjeseca, kad i oni se prebacuju na novi sistem. Isto sranje kao Happybytes. Moram napomenuti da na nekim telefonima sve normalno funkcionira. Uglavnom gayphone i Samsung nemaju problema.

I eto nama crnkih petaka na sve strane, Chilimobil dao dobru ponudu i rekoh sam sebi ajde da im dam šansu. S godinama starosti shvatio sam da i nije potrebno baš uvijek biti dostupan, pa ajd ako ponegdje nema signala, koga briga. 

Uglavnom, evo mog linka ovdje, pa ako netko od vas koji još uvijek čitaju ovaj blog (i živi u Norveškoj) ima želju postati korisnik Chilimobila, samo navali na link!

A osim toga napravio sam i "sajt" gdje možda netko nekada nekako naleti pa i to da iskoristim. Investicija za domenu je bila samo 45 kruna na godinu dana, pa eto kad bi i jedan korisnik došao preko tog sajta 5 mjeseci, investicija bi mi se vratila. Bio bih čak i u plusu! "Sajt" je na adresi chili-kompis.no.