15. 04. 2023.

[email protected]

Prije nekih godinu dana, palo mi na pamet da otvorim poseban e-mail za bitne stvari. Ovdje je ta vražja digitalija uzela maha i mnogo službenih stvari dolazi na mail. Rekoh sam sebi, zašto google mora baš sve znati o meni, zašto mora "vidjeti" sve moje obavijesti od raznih institucija. I tako odlučim otvoriti lokalni e-mail.

Telenor kao najveća telekomunikacijska firma nudi i mogućnost imanja e-mail adrese. Nisam siguran da li mogu adresu otvoriti samo njihovi korisnici, jer imam jedan prepaid broj kod njih, ali pokušao sam otvoriti novi račun i sve je funkcioniralo. Nisam baš htio niti da je moje pravo ime dio e-mail adrese, pa je sasvim logično bilo da ona bude [email protected]. I sve je to bilo fino dok jučer nisam pročitao vijest da uvode naplatu.

Kaže 39 kruna mjesečno za korištenje e-mail adrese. Kako da ne. Pa za te novce (i manje!) mogu imati svoju bilo koju domenu i e-mail server. Zašto bi njima ovo plaćao? I to mogu imati bilo kakvu proizvoljnu adresu tipa [email protected], a ne ove generičke.

Imam još mjesec i pol fore. Do tada treba smisliti novo rješenje. Ne znam da li ću googleu opet dati da mi viri u moje informacije ili ću smisliti neku alternativu. Al da je nepotrebna gnjavaža, to definitivno jest. Pohlepi nema kraja. Stigao je i ovdje val izmišljanja kojekakvih nameta za gluposti. Kao inflacija nije dovoljan teret sama po sebi.

Ajde da vidim sad koliko vas će provjeriti da li je adresa prava. Znam da spammeri sigurno hoće!