20. 03. 2018.

Heroj



I to bez penzije!

Budi me neki zvužduk i neki čudni zvukovi. Otvaram oči i kroz prozor spavaće sobe vidim prilično jako, treptavo žuto svjetlo. Ustajem, tražim nešto da obučem, trčim van da vidim jesu li nas vanzemaljci posjetili i koji k se dešava. Vatra!!! VATRA!!!!!!!!!!!!!! Ne vjerujem, trčim nazad unutra da aktiviram protupožarni alarm kako bi probudio obitelj, vlasnike kuće kod kojih sam podstanar.

Gazda i ja smo pokušavali aktivirati vodu, susjed je došao sa aparatom za gašenje... Sve je bilo gotovo uzaludno dok nisu došli vatrogasci, prvo lokalni seoski, pa onda i oni pravi koji su bez pol muke ugasili požar.

Zapalio se kamper koji stoji parkiran cijelu zimu. Kako i zašto, sad se još ne zna, jer evo sve skupa se desilo prije nekih dva sata. Za sat vremena se trebam buditi za posao, tako da pokušaj spavanja nema nikakvog smisla.

Eto, a stalno kukam kako se u mom selu/životu ništa ne događa. Bilo bi bolje da se i dalje ništa nije događalo, ali eto dešava se. Kako je nasto požar, hm, tko će to znati. Nemam pojma ni da li će biti neka istraga oko toga, ali policija me je obavijestila da je moja izjava zabilježena i da sam sad i ja pod povećalom. Gdje će me ovako velikog još povećavati...